Powidła i dżemy

Rodzaje:

Powidła śliwkowe

Dżemy: truskawkowy, wiśniowy, brzoskwiniowy, malinowy, ananasowym egzotyczny, z czarnej porzeczki, z owoców leśnych.

Zastosowanie:

Do wyrobów cukierniczych: dekoracji, przekładania, nadziewania, smarowania ciast, ciasteczek, rolad, rogalików, tortów, pączków oraz produktów garmażeryjnych takich jak: pierogi, knedle, naleśniki.

Przeznaczone do zapiekania wewnątrz ciast, jak również pod masy, kremy i bitą śmietanę.

Idealne do nadziewania pierników.

Do stosowania na zimno do: gofrów, naleśników, grzanek oraz do bezpośredniego spożycia.

Właściwości:

Powidła śliwkowe – wyprodukowane za 170 g owoców na 100g wyrobu gotowego.
Smarowne – łatwo rozprowadzają się ręcznie i maszynowo.

Logistyka:

Wiadro: 3,5 kg i 13 kg
Na palecie: 168 szt x 3,5 kg
66 sz x 13 kg